Leerlingen Montessori College in debat met VVD-Tweede Kamerlid Lucas

Leerlingen Montessori College in debat met VVD-Tweede Kamerlid Lucas. Op vrijdag 18 februari komt Anne Wil Lucas, Tweede Kamerlid voor de VVD, op het Montessori College (OSG Piter Jelles) om in debat te gaan met leerlingen van havo 4. Van 10.35 uur – 12.35 uur debatteert zij, onder toeziend oog van een jury, met 60 leerlingen van havo 4 via de Lagerhuis-methode. In aanloop naar de Provinciale Staten verkiezingen heeft Max-Pieter Dijkstra, leerling van het Montessori College én lid van de jongerenafdeling van de VVD, JOVD, dit debat georganiseerd.

Juryvoorzitter van het debat is Karen Vasbinder, VVD-gemeenteraadslid voor de gemeente Leeuwarden. Daarnaast bestaat de jury uit o.a. de secretaris van de JOVD (Rianne van Houten) en enkele docenten van het Montessori College. Stellingen die aan de orde komen, zijn onder andere:

 

 

-      * Friesland, Groningen en Drenthe moeten een gezamenlijk noordelijk landsdeel worden; 
-      * Omdat je nog maar 1 jaar langer over een Bachelor-opleiding kan doen, mag een opleiding mensen weigeren.
 
Anne Wil Lucas is 36 jaar en woonachtig in Bakkeveen. Voor de VVD is zij onder andere woordvoerder voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W).
 
Leerlingen met een advies havo of vwo kunnen instromen op het Montessori College. Naast een regulier havo en vwo-aanbod, biedt Montessori de mogelijkheid om tweetalig onderwijs (TTO) te volgen. De TTO-klassen zijn vwo-klassen waarin de helft van de lessen in het Engels wordt gegeven. Op het Montessori College wordt gewerkt volgens de principes van Maria Montessori.