WINNAAR OZB-ACTIE VVD LEEUWARDEN

Op zaterdag 27 februari jl. organiseerde de VVD Leeuwarden een OZB-actie. Eén van de campagneslogans van de VVD Leeuwarden is: “Heeft u ook zo de P op die hoge OZB?”.

Vandaag heeft de trekking van de actie plaats gevonden door notaris mr. C.M. van Duinen van Van Duinen Notarissen (www.notarisvanduinen.nl) , gevestigd aan de Balthasar Bekkerwei 70 in Leeuwarden.
De winnaar is mevrouw J. v/d Woude uit Leeuwarden.
De winnaar ontvangt van de VVD Leeuwarden de hoogte van de OZB-aanslag terug (tot een maximum van € 1.000). En als de OZB-aanslag lager is dan € 1.000 dan maakt de VVD Leeuwarden het restant over aan een CBF erkend goed doel naar keuze van de winnaar.
Waarom deze actie? De VVD staat ten principale kritisch tegenover de Onroerend Zaak Belasting (OZB). De VVD wil de OZB voor bedrijfsgebouwen en burgers niet als melkkoe gebruiken. De VVD is dan ook voor het hanteren van de ‘nullijn’. De totale lokale lasten en dus de OZB mogen de komende vier jaar geen euro duurder worden. Dus ook geen inflatiecorrectie op de OZB, zoals veel partijen willen.
In 2009 stond Leeuwarden in de top 3 van gemeenten met het hoogste OZB-percentage in Fryslân voor woningen. En Leeuwarden staat op nummer 9 als het gaat om álle gemeenten in Nederland met de hoogste OZB voor bedrijven (recent onderzoek VNO-NCW)! De VVD wil voor dit onderwerp aandacht vragen door deze actie!