VVD stelt kritische vragen aan college over parkeren

Detailhandel Nederland pleit in de op 25 februari verschenen Nationale Parkeertest 2011 voor een goede bereikbaarheid van de binnensteden. Veel consumenten gaan met de auto naar de winkelgebieden. Er moeten eerlijke en transparante tarieven zijn voor parkeren. "Betalen per minuut is het meest transparant en het eerlijkst. De consument moet van tevoren weten wat de tarieven zijn en deze moeten logisch zijn opgebouwd: dus niet € 2,50 per 57 min, maar 4 cent per minuut. De tarieven moeten ook voldoende zichtbaar zijn. Dat betekent dat de automobilist weet wat de tarieven zijn vóórdat hij de garage inrijdt. Bovendien moet er een eind worden gemaakt aan de tariefstijgingen.”Aldus Detailhandel Nederland.

Een standpunt dat de VVD van harte steunt. Zo nam de gemeenteraad op 26 januari 2009 een motie van de VVD en de NLP aan om bij het vervangen van de parkeerautomaten betalen met “plastic geld” en betalen per minuut (als kleinste tijdeenheid) snel mogelijk te maken. Op 4 november 2010 heeft de VVD hierover ook nog weer samen met de NLP schriftelijke vragen over gesteld. De termijn van 1 april waarvoor een aantal zaken (betalen per minuut en betalen met pin) zou worden geregeld door het college zal de VVD Leeuwarden zeer kritisch volgen. Zeker omdat blijkt uit de Nationale Parkeertest 2011 dat nog lang niet alles geregeld is en voor elkaar is.

De VVD heeft naar aanleiding van onder meer de Nationale Parkeertest 2011 een aantal kritische vragen gesteld aan het college van B&W. meer >>>