VVD mist financien in evaluatie Brede Scholen

Bij de bespreking van de evaluatie van de brede scholen heeft VVD-raadslid Karen Vasbinder het college gevraagd om allereerst aan te geven hoeveel extra gemeentelijk geld is bijgeplust voor Brede Scholen en wat daarmee dan daadwerkelijk gedaan is. Een evaluatie zonder financiele onderbouwing mist visie.
De VVD fractie ziet de Brede School als een Black Box. Je stopt er heel veel in (Consultatiebureau, CJG, verwijsindex, basisschool, kinderopvang/peuterspeelzaal) en het is onduidelijk wat eruit komt.
De VVD fractie vindt dat scholen zich moeten concentreren op kwalitatief goed basisonderwijs, waarbij kennisoverdracht centraal staat. Zaken als naschoolse opvang, sport en cultuur kunnen in samenwerking met derden worden vormgegeven, bijvoorbeeld in dit concept Brede School.
De raad gaat echter niet alleen over de gebouwen, per 1 jan 2012 ook over de zorgstructuur, waarbij de maatschappelijk werkster kan terugkeren op school. In onze visie ontstaat er dan echt een win-win situatie voor kinderen en ouders.  
De VVD-fractie onderschrijft de doorlopende lestijden absoluut niet. Graag zien we uitgebreid aanvullend onderzoek onder ouders ipv leraren. Het is niet voor niks dat er wachtlijsten ontstaan bij goede scholen. Wij hechten dan ook sterk aan artikel 23. Vrijheid van keuze van Onderwijs. Nut en noodzaak van doorlopende lessen zijn onbekend.
Tenslotte vraagt de VVD-fractie een heldere notitie over Voor- en Vroegschoolse Educatie (inzet GOA-gelden) en constante aandacht voor “aanval op de uitval”. Dat zijn wat ons betreft de speerpunten onderwijs.

.