VRAGEN AAN COLLEGE OVER SLUITEN FRIESLAND CAMPINA PACKAGING LEEUWARDEN IN 2011

De VVD-fractie kwam vandaag het volgende bericht tegen op Food Holland Nieuws:

FrieslandCampina gaat Packaging Zuid in Leeuwarden in 2011 sluiten
Zuivelconcern FrieslandCampina gaat de afdeling Packaging Zuid in Leeuwarden in 2011 sluiten. In deze afdeling wordt koffiemelk verpakt. Voor het merendeel van de 73 betrokken medewerkers is intern een andere functie beschikbaar; met 11 medewerkers lopen de gesprekken nog. De verwachting is dat ook voor deze medewerkers binnen de onderneming een passende functie beschikbaar is. De onderhandelingen met de medezeggenschap over deze sluiting zijn inmiddels afgerond.

De sluiting van de afdeling Packaging Zuid is onderdeel van de in december 2009 aangekondigde plannen van FrieslandCampina om de productieactiviteiten in Nederland, België en Duitsland te herschikken. De in Leeuwarden geproduceerde koffiemelk zal straks worden verpakt in de Belgische vestigingen in Aalter en Bornem.

bron: FrieslandCampina, 29/06/10
 
De VVD-fractie in Leeuwarden vindt werkgelegenheid de topprioriteit voor Leeuwarden. Daarbij hoort ook zeker productiewerkgelegenheid, wat vaak ook een aanzienlijk deel lager geschoold werk is. Dit type werkgelegenheid sluit goed aan bij het werklozenbestand in Leeuwarden. De gemeente moet alles in het werk stellen om werkgelegenheid te behouden. Daarom heeft de VVD-fractie een aantal vragen aan het college van B&W. Ook al omdat de VVD informeel al signalen over de ontwikkelingen had afgegeven. meer >>>