UNIEKE ACTIE VVD LEEUWARDEN: MAAK KANS UW OZB-AANSLAG TERUG TE ONTVANGEN (tot max. € 1.000)!

Op zaterdag 27 februari a.s. heeft de VVD Leeuwarden een speciale actie. Eén van de campagneslogans van de VVD Leeuwarden is: “Heeft u ook zo de P op die hoge OZB?”. De OZB-aanslag 2010 van de gemeente Leeuwarden moet voor 1 maart bij iedereen op de mat liggen, in dit geval is dat uiterlijk 27 februari!

 

De VVD Leeuwarden biedt 1 persoon of bedrijf in Leeuwarden de mogelijkheid om de hoogte van het OZB-aanslag terug te ontvangen (tot een maximum van € 1.000).
 
Waarom deze actie? De VVD staat ten principale kritisch tegenover de Onroerend Zaak Belasting (OZB). De VVD wil de OZB voor bedrijfsgebouwen en burgers niet als melkkoe gebruiken. De VVD is dan ook voor het hanteren van de ‘nullijn’. De totale lokale lasten en dus de OZB mogen de komende vier jaar geen euro duurder worden. Dus ook geen inflatiecorrectie op de OZB, zoals veel partijen willen.
 
In 2009 stond Leeuwarden in de top 3 van gemeenten met het hoogste OZB-percentage in Fryslân voor woningen. En Leeuwarden staat op nummer 9 als het gaat om álle gemeenten in Nederland met de hoogste OZB voor bedrijven (recent onderzoek VNO-NCW)! De VVD wil voor dit onderwerp aandacht vragen door deze actie.
 
Hoe gaat de actie in zijn werk? Op zaterdag 27 februari kan er een formulier worden ingevuld en ingeleverd bij de stand van de VVD Leeuwarden op de verkiezingsmarkt in de binnenstad (van 10.00 – 16.00 uur). Aan de deelname is natuurlijk een (beperkt) aantal voorwaarden verbonden. De deelnemer moet de vraag op het formulier goed beantwoorden. Een deelnemer moet een woning of bedrijfspand in Leeuwarden hebben en in Leeuwarden wonen. Er mag 1 keer per adres deelgenomen worden. Uit alle deelnemers wordt één winnaar getrokken, die een kopie van de OZB-aanslag moet kunnen overleggen. Als de OZB-aanslag lager is dan € 1.000 dan maakt de VVD Leeuwarden het restant over aan een CBF erkend goed doel naar keuze van de winnaar.
 
Bekendmaking vindt plaats op dinsdag 2 maart 2010!