UITWERKING INITIATIEFVOORSTEL VVD - PVDA DRAADLOOS INTERNET LEEUWARDEN VAN START

Voor 1 juli 2010 is duidelijk welke mogelijkheden er zijn in Leeuwarden voor het aanbieden van draadloze diensten voor bewoners en bezoekers. Binnenkort start een onderzoek naar de mogelijkheden hiertoe. De VVD en PvdA hebben door middel van een initiatiefvoorstel om een dergelijk onderzoek gevraagd. De internet academie heeft de afgelopen maanden samen met de indieners de gevraagde onderzoeksopzet geconcretiseerd en uitgewerkt. De uitvoering start binnenkort.

 

Kern van het onderzoek is te kijken wat de toegevoegde waarde is van draadloze internetdiensten voor de gemeente Leeuwarden, welke doelgroepen behoefte hebben aan deze voorziening en of er mogelijkheden zijn tot vraagbundeling. Er zal aandacht zijn voor een vergelijkend onderzoek met andere steden, waar verschillende vormen van draadloos internet reeds operationeel zijn. Ook moet antwoord komen op de vraag of een pilot noodzakelijk is of meteen met uitvoering begonnen kan worden. Dit laatste kan het geval zijn als blijkt dat er voldoende potentie is tot vraagbundeling, of een reeds bedacht concept uit een andere gemeente zonder problemen in Leeuwarden kan worden toegepast.

 

VVD en PvdA zien in de realisatie van een draadloos internet netwerk voor Leeuwarden mogelijkheden om bezoekers van de stad op een interactieve manier van (toeristische) informatie te voorzien. Daarnaast kan een dergelijk netwerk een meerwaarde bieden voor studenten, (binnenstad) ondernemers en een bijdrage leveren aan het verbeteren van de veiligheid door (mede)gebruik van de politie.