Serge Hollander opvolger van Aukje de Vries als fractievoorzitter

In de fractievergadering van donderdag 17 maart 2011 heeft de fractie unaniem Serge Hollander gekozen als opvolger van de huidige fractievoorzitter. Serge Hollander zit sinds maart 2010 in de gemeenteraad van Leeuwarden. Daar heeft hij de portefeuilles verkeer en vervoer, publieke dienstverlening, grondzaken, financiën en herindeling. Hij is 34 jaar, woont samen in de binnenstad van Leeuwarden en heeft 1 dochter. Serge Hollander is werkzaam als hoofd acquisitie bij OMALA (de gebiedsontwikkelaar van Airport Garden City).

 
Hij volgt de huidige VVD - fractievoorzitter Aukje de Vries op. Zij is op 10 maart jl. geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten Fryslân. In de gemeenteraad van april 2011 zal zij afscheid nemen als raadslid. Aukje de Vries zit sinds maart 2002 in de gemeenteraad van Leeuwarden en is sinds december 2003 fractievoorzitter.
 
In mei kan de nieuwbakken fractievoorzitter direct aan de bak met de behandeling van de Kaderbrief van de gemeente Leeuwarden.
 
Serge Hollander: “Ik ben erg blij en vereerd dat ik Aukje de Vries mag opvolgen als Fractievoorzitter. Aukje heeft met haar scherpe inzicht en passie de factie stevig neergezet. Wij zullen haar dan ook missen als fractievoorzitter maar begrijpen haar beslissing en wensen haar veel succes bij de Provinciale Staten Fryslân.”
 
De plek in de gemeenteraad die vrij komt door het vertrek van Aukje de Vries wordt ingevuld door Gert Jaap van Ulzen. Gert Jaap van Ulzen is 47 jaar, woonachtig in Leeuwarden en ondernemer in de ICT-branche.