Marcel Visser: de nieuwe fractievoorzitter van VVD Leeuwarden

Vanavond heeft de fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van de VVD, Serge Hollander, aangekondigd vanaf vandaag terug te treden in zijn functie. In 2011 werd hij unaniem benoemd en inmiddels heeft hij bijna 9 jaar op een inspirerende manier de fractie geleid.

Deze stap geeft ruimte aan een nieuwe fractievoorzitter om de resterende termijn van deze raadsperiode invulling te geven. Met genoegen kondigt de VVD fractie Marcel Visser aan als de nieuwe fractievoorzitter.

Marcel is sinds 1 januari 2018 lid van de gemeenteraad en was daarvoor al vier jaar fractie assistent van de VVD. Marcel heeft aangegeven het fractievoorzitterschap en politiek leiderschap van de VVD in Leeuwarden te ambiëren. De fractie heeft er dan ook heel veel vertrouwen in dat hij de VVD de komende tijd veel succes en goede resultaten gaat brengen.

“Voorafgaand aan de verkiezingen van 2017 heb ik besloten dat dit mijn derde en laatste raadsperiode zou worden. Niet omdat mijn liefde voor deze gemeente en mijn partij verdwenen is, in tegendeel. Maar na 12 jaar is het tijd voor iets anders. Daarnaast heb ik het altijd zeer verstandig gevonden wanneer partijen een maximum van 3 periodes hanteren voor raadsleden.

Nadat ik 9 jaar geleden het stokje van Aukje de Vries overnam, heb ik volop de ruimte geboden aan jong talent. Een levende partij is een partij die niet alleen oog heeft voor haar oudere leden maar ook actief kansen en ruimte biedt voor haar jonge leden om te groeien. Zij zijn, samen met de oudere leden, de basis waarop we onze partij blijven bouwen en uitbouwen.

Wetende dat ik vertrek als raadslid, is het ook tijd voor een nieuwe fractievoorzitter. Iemand die het stokje met veel vuur over kan en wil nemen en die zich sterk wil maken voor de VVD Leeuwarden. Het vervult mij met trots dat de fractie unaniem voor Marcel Visser als mijn opvolger heeft gekozen. Marcel behoorde tot onze eerste fractieassistenten en ondanks dat dit zijn eerste raadsperiode is, heeft hij zijn positie binnen de fractie en de raad verdient. Hij is toe aan een nieuwe stap, een stap die ik hem heel graag gun en waarin ik hem als raadslid de komende tijd zowel voor als achter de schermen actief zal steunen,” aldus Serge Hollander.

Marcel Visser: “Allereerst wil ik natuurlijk Serge bedanken voor zijn jarenlange inzet als fractievoorzitter en als politiek leider van de VVD in Leeuwarden. In deze rol heeft hij niet alleen veel voor de gemeente Leeuwarden en de VVD betekent maar ook voor mij persoonlijk. Onvoorwaardelijk steun, het geven van ruimte, het vertrouwen en zijn coaching maken het mogelijk dat ik nu het stokje van hem overneem.

Vorig jaar heb ik aangegeven het fractievoorzitterschap en politiek leiderschap van VVD Leeuwarden in de toekomst te ambiëren. Ik ben dan ook onwijs blij met de steun en het vertrouwen die de fractie in mij heeft uitgesproken en de kans die ik nu krijg om deze ambitie waar te maken.

Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Met volledige inzet, overtuiging en passie ga ik, samen met de fractie, de aankomende jaren aan de slag om het liberale geluid in de gemeente Leeuwarden te laten horen. Voor mij betekent dit kritisch zijn waar het moet, constructief als het kan, maar bovenal door ook zelf initiatief te nemen op belangrijke thema’s.”