Initiatief van VVD Leeuwarden leidt tot Database voor Lokale Ondernemers (DALO)

De Leeuwarder Database voor Lokale Ondernemers (DALO) is woensdag 13 september online gegaan.

Aanleiding voor de Leeuwarder Database voor Lokale Ondernemers (DALO) zijn de vragen en de motie “Lokale stimulans” die de VVD tezamen met de PvdA, CDA en ChristenUnie in juni 2016 heeft ingediend. Deze motie riep het College op om minimaal 50% bij lokale ondernemers in te kopen. En daarbij gebruik te maken van een Lokale inkoopdatabase of een ander voor de ondernemer laagdrempelig instrument.

De VVD fractie is zeer verheugd dat de database er eindelijk gekomen is. Ondernemers waren niet in beeld bij de gemeente of het was voor de ondernemer onbekend hoe zij hun interesse voor opdrachten bij de gemeente kenbaar konden maken. Met de komst van DALO zou dat nu verleden tijd moeten zijn.

De Database voor Lokale Ondernemers geeft alle medewerkers binnen de gemeente Leeuwarden een overzicht van ingeschreven lokale bedrijven en organisaties. Als de gemeente dan een opdracht “onderhands” wil inkopen dan kan zij eenvoudig zien welke lokale ondernemer past bij een opdracht en kan vervolgens bij hen een offerte aanvragen.

Lokale ondernemers profiteren nu hopelijk meer van de miljoenen euro's die de gemeente Leeuwarden jaarlijks besteed aan inkoop. Als de gemeente meer in de eigen gemeente inkoopt dan is dat goed voor de lokale economie en werkgelegenheid.

De VVD roept dan ook alle lokale ondernemers op om zich in te schrijven in de database. Inschrijven kan via www.leeuwarden.nl/dalo. Op deze website is ook te vinden waar een bedrijf of organisatie aan moet voldoen om mee te kunnen doen.