Na Nieuw! Miny Verheij van Namasthee

Met haar biologisch verantwoorde en zelfgemaakte eten zorgde Miny Verheij voor de culinaire invulling van Nieuw! Hoe ervoer zij de pop-up store van de VVD en wat heeft het haar gebracht?

Voordat ze met Namasthee begon, had ze al jarenlang de naam in haar hoofd. Uiteindelijk begon ze met het maken van koek en banket zonder e-nummers en liet ze zich inhuren voor high-tea's “Door de interactie met mensen en andere ondernemers in Nieuw! merkte ik dat Leeuwarden wel degelijk openstaat voor biologisch en verantwoord eten. Aanwezig zijn in zo'n toegankelijke plek zorgde ook voor de nodige naamsbekendheid en ik kreeg het merkbaar drukker.”

Hierdoor werd het wel moeilijk haar startende bedrijf te combineren met haar werk. “Ik kreeg de kans om meer uren te draaien in de kinderopvang, maar tegelijkertijd stond ik bijna elke nacht te bakken om de steeds groter wordende orders af te krijgen. Ook begon ik steeds meer op te zien tegen alle regels en belastingen die bij het hebben van een eigen zaak komen kijken. Uiteindelijk heb ik dus de keuze gemaakt om met Namasthee te stoppen.”

Helemaal gestopt..?

Maar als goed eten maken je passie is, blijf je dat natuurlijk doen. “Ondanks dat ik geen 'echt' bedrijf meer heb, ben ik nog wel actief als kok op thuisafgehaald.nl en doe ik binnenkort mee aan het bankjescollectief, waardoor ik mijn voortuin voor een dag omtover tot een openluchtrestaurantje. Dan heet dat natuurlijk wel weer Namasthee!”

Het verzorgen van afsluitende diner met Mark Rutte ziet Verheij als een hoogtepunt. “Als ik niet was gestopt met Namasthee, zou ik zo nog een keer meedoen.” vertelt ze. “Ik vond het prettig om op deze manier kennis te maken met de mensen achter VVD Leeuwarden. Op die manier leer je een partij toch heel anders kennen.”