Na Nieuw! Eelke Visser van Tolve

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2013 opende VVD Leeuwarden een pop-up store met de naam Nieuw! Nu zijn we bijna een jaar later en spreken we met een aantal deelnemers. In de eerste aflevering: Eelke Visser van Tolve Art&Design.

“Het idee van een pop-up store vond ik bijzonder creatief, een concept dat je niet heel snel bij een politieke partij verwacht.” vertelt Visser. De liefhebber van design uit de jaren '50, '60 en '70 is vooral te spreken over de mogelijkheid waarop kleine bedrijven zich kunnen presenteren op een goede locatie. “Kunst, catering en meubels werden gecombineerd, wat een verrassende uitkomst had. Mensen die ik te spreken kreeg vonden het ook erg leuk dat ik hier aan meedeed.”

Met Tolve zelf gaat het momenteel goed, al had Visser het niet erg gevonden om door te gaan met Nieuw! “Het is toch een mooie manier om gebruik te maken van leegstand, qua exposure heb ik er ook echt wat aan gehad en dus is het jammer dat het niet kon blijven bestaan.”

Goed voorbeeld doet volgen

Zelf haalt de ondernemer het meeste van zijn omzet uit zijn webwinkel, maar Visser raakte wel geïnspireerd door het idee van Nieuw! In maart van dit jaar opende de ondernemer zelf een pop-up store aan de Voorstreek 81. “Hier heb ik meer aanloop dan in mijn andere winkel.” legt hij uit. “Het pand kwam leeg te staan en het leek me leuk om weer eens wat te proberen. Zolang het leuk blijft, zit ik hier prima. Misschien open ik ook nog wel een pop-up store in een andere stad!”