Harry Bevers

Vice-fractievoorzitter
Fractiesecretaris

06 462 856 16

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Portefeuille

Werk en inkomen, Cultuur, Sport, Bedrijfsvoering, 2e woordvoerder Financiën

Contact persoon voor: Tsjerk Hiddes/ Cambuursterhoek, Vlietzone, Camminghaburen, Zuiderburen.

 


VVD-raadslid Harry Bevers wil een bijdrage leveren aan Leeuwarden, omdat hij vindt dat het beter kan. Bijvoorbeeld wat betreft de bereikbaarheid van de stad en de lasten voor ondernemers. Aan de andere kant is Leeuwarden een prachtige, innovatieve stad.

Wat voor soort raadslid wilt u zijn?

Een betrokken raadslid, met oog voor stad en mensen. Niet om de zaken heen draaien en vooral duidelijk en helder zijn, ook als het soms lastig wordt. Liberaal in hart en nieren. Ik wil een positieve bijdrage kunnen leveren aan het wonen en werken in de gemeente.

Waar wilt u extra aandacht voor vragen?

Leeuwarden loopt niet in de pas met de rest van Nederland waar het gaat om werkgelegenheid. Dat moet het speerpunt zijn de komende tijd. Het aantal banen moet toenemen, zodat de werkeloosheid daalt en dus ook het aantal mensen dat afhankelijk is van een uitkering.

Wat zijn de sterke punten van de gemeente Leeuwarden?

Vooral de mensen! En natuurlijk een aantrekkelijke binnenstad, een prachtige omgeving om te wonen. Na de herindeling ook zeker een “stad in het platteland”, waarmee het goede van twee werelden bij elkaar komt in één gemeente. Veerkrachtig.

Wat zou je graag anders zien in Leeuwarden?

Soms is men in de gemeente wat behoudend ten opzichte van veranderingen. Daardoor duurt het soms lang voor nieuwe initiatieven van de grond komen. Leeuwarden moet meer openstaan voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen.

Waar moet de gemeente Leeuwarden over tien jaar zijn?

Een bruisende hoofdstad van Friesland. Een vanzelfsprekend doel voor iedereen die wil werken, wonen en recreëren in het noorden van Nederland. Vestigingsplaats voor bedrijven, banenmotor van Noord Nederland.

 

 

Tags: Fractie