Serge Hollander

Fractievoorzitter

06 - 1089 1386

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Portefeuille

Veiligheid, Economie&Toerisme, Jeugd en Onderwijs, Burgerparticipatie, Herindeling, Politiek bestuur

Contactpersoon voor: Vrijheidswijk, Oldegalien/Bloemenbuurt, Schepenbuurt / Wielenpolle, Heechterp/ Schieringen, Goutum, Lekkum / Miedum / Snakkerburen.

 


VVD-raadslid Serge Hollander vond zijn politieke inspiratie in mensen als Martin Luther King, Steve Biko en Nelson Mandela en is zelf een bevlogen wereldverbeteraar. Leeuwarden is een prachtige stad en mag volgens hem wel vaker de borst vooruit steken.

Wat voor soort raadslid wilt u zijn?

Ik zit in de raad niet om te leuteren maar om in en buiten de Raad de handen uit de mouwen te steken. Om zoals in de afgelopen periode bijvoorbeeld de verkeersveiligheid in Goutum te verbeteren, een regenboog pad te schilderen of om vrijwillig 24 uur de cel in te gaan voor #gecellig. De wereld een beetje mooier en leuker te maken. Raadslid ben je 24/7 en niet alleen in de Raad en in de commissie. Ik geloof niet in politieke spelletjes. Aan spelletjes heeft niemand wat. Ik sta voor eerlijke en betrouwbare politiek ga op zoek naar de verbinding met andere partijen waar het kan en voer (harde) oppositie waar nodig.

Waar wilt u extra aandacht voor vragen?

Voor veiligheid, ondernemen, City Marketing en innovatie.

Wat zijn de sterke punten van Leeuwarden?

Leeuwarden heeft een prachtige monumentale binnenstad, beeldschone natuur en platteland, karakteristieke dorpen, een inspirerende popscene en een overvloed aan ambitieuze, talentvolle en succesvolle jongeren. We bieden onderdak aan het internationaal bekende museum Princessehof en inspirerende bedrijven. We hebben een unieke kans om met watertechnologie een belangrijke rol te spelen in de nieuwe (groene) economie.

Waar kan Leeuwarden nog verbeteren?

Leeuwarden moet een tandje sneller en beter. We hebben in Leeuwarden behoefte aan banen. Het faciliteren van het bedrijfsleven verdient de absolute prioriteit. Een bedrijf bijvoorbeeld niet 6 jaar laten zoeken naar een geschikte winkel terwijl de halve stad leeg staat. Leeuwarden moet vaker kritisch naar zichzelf kijken en niet een ander (de crisis, het Rijk, Groningen) de schuld geven. Stop met betuttelen en begin te faciliteren. Laat Leeuwarden ondernemen, swingen en vernieuwen als het Berlijn van het Noorden.

Waar moet de gemeente Leeuwarden over tien jaar zijn?

Een gemeente met minder ambtenaren en minder taken en lage lasten. De gemeente is geen woningbouwbedrijf, geen arbeidsbureau of welzijnsorganisatie. De gemeente houdt de vinger aan de pols en is scheidsrechter en vertrouwt op haar inwoners en ondernemers. Kijkt kritisch naar zichzelf, stroopt de mouwen op en vecht voor elke kans. Banen, veiligheid en ondernemen staan voorop. Er is volop ruimte voor vernieuwing en vernieuwers.

Tags: Fractie